Det är som bäst när det skymmer…

Det är som bäst när det skymmer…

…i alla fall om man frågar mig i egenskap av naturfotograf! Och i alla fall om man befinner sig vid kusten! Någon morgonmänniska kan jag inte precis påstå att jag är, alltså är det skymningstimmen som gäller för mig.

Häromveckan följde jag med när Mannen skulle göra ett kvällsdyk i Grötvik, Halmstad. De skulle gå i vattnet vid 19-tiden, alltså strax före solnedgången. Och eftersom vädret och himlen såg lovande ut passade jag på att följa med. En dryg timme räknade de med att vara under ytan, alltså hade jag en dryg timme att ägna åt solnedgången, perfekt. Har jag inte tillräckligt med solnedgångsbilder då? Skulle inte tro det, nej! 🙂

Höll på ett tag med att försöka få till en förgrund som funkade. Inte helt lätt! Istället vände jag kameran lite mer söderut.

Den blåvita flaggan som viftar där i högra bilden signalerar att det finns dykare under ytan. Det sitter även en lampa under flaggan och i vattnet finns en röd navigeringsboj. Snacka om att måsarna skitat ner… Blir inte så picknicksugen direkt!!

Det går snabbt när ljuset ändrar sig! Plötsligt brann himlen och det speglade sig i vattenytan. Vackert!

Så är dykarna på väg in igen. Var ju tvungen att leka med deras gröna ljus. Såg väldigt läckert ut med ljuskäglan under vattenytan.

Passade på att gå bort till hamnen och ta några bilder. Blå timmen… 🙂

Ja nu är det ju så att det tar en himla tid för dessa dykare att ta sig upp ur vattnet, byta om, och vänta in sina andra dykkompisar! Jag som faktiskt hade packat ner kamera och stativ såg att en fin stjärnhimmel började framträda. Bara att packa upp kameran igen såklart!

”Karlavagnen och gatlyktan” ja jag tycker nog det blev en rätt läcker effekt med skenet från gatlyktan där nere i hörnet. Egentligen ska det ju vara fritt från annat ljus när man fotar stjärnhimlen. Men om det nu råkar finnas gatlyktor får man väl utnyttja dem istället!

There are no comments