Ett KOlossalt spännande fotouppdrag

Ett KOlossalt spännande fotouppdrag

Jag har fått ett roligt och speciellt fotouppdrag. Ett par goda vänner har en plats som betyder något alldeles speciellt för dem. Denna plats ligger alldeles nära där jag bor. Och den vill de ha förevigad, med vissa kriterier som helst ska vara uppfyllda…

Igår kväll såg det ut att kunna bli en vacker himmel, så jag beslöt att åka till just denna plats. Och redan när jag parkerade bilen kom jag på – fasiken – korna är ju utsläppta på bete. Måste in i hagen. Jaja, jag har ju gått i kohagar förr utan att de tagit någon större notis om mig. Så skulle det säkert bli denna gång också! Sagt och gjort så stegade jag in i hagen med fotorygga och stativ. Korna var långt bort.

Riggade upp och började fotografera. Men då jag inte är någon större fan av dessa stora djur, höll jag ett öga åt deras håll hela tiden. De följde vattenlinjen mot där jag stod. Då jag stod på en klippa tänkte jag att det är ju lugnt, de går inte upp hit. Plötsligt insåg jag två saker.

För det första såg de ut att vara på väg mellan mig och vändkorset, utgången. För det andra var det ungdjur med kalvar. Betydligt piggare och ystrare än ett gäng slöa mjölkkor.

Beslöt på direkten att det fick minsann vara färdigfotat. Brukar alltid, när jag varit ute och fotograferat, gå tillbaka till bilen med kameran kvar på stativet. Man vet ju liksom aldrig! Så icke denna gång. Ner med kameran i ryggsäcken. Men innan jag la ner den såg jag denna syn som ju verkligen såg ganska kul ut… En sista bild fick det bli!

 

Sedan formligen slängde jag ner kameran i ryggan och började stega mot utgången i raskt tempo. Gissa vad hela flocken gör då? Småjoggar efter mig förstås!! Hade faktiskt sinnesnärvaro nog att INTE börja springa. Såg för min inre syn hur jag snubblade och föll framstupa varpå jag blev översprungen av hela flocken i ett moln av damm haha… Så jag GICK med mitt stativ, fortfarande utfällt, som ett försvarsredskap i ett fast grepp. Mellan varven tvärstannade jag, hytte med stativet och skrek BORT varpå flocken faktiskt satte i klövarna och stannade lika snabbt de, och stirrade dumt på mig. Den närmaste hade ett långt

dregel hängande som nästan fastnade på mina byxor varje gång.

Detta inser jag ju, måste ha varit en otroligt KOmisk syn… Jag i min illröda jacka (kanske den som de inte gillade… eller gillade väldigt mycket…) raskt stegande genom hagen med hela gänget bakom mig.  Men ljudet av flocken som mullrade fram var faktiskt inte alls så kul och jag var glad när jag kunde passera vändkorset och därmed var i frihet. Var tvungen att ta några mobilbilder. Flocken råmade besviket. Undrar vad de sa! ”Kom tillbaka och fortsätt lek med oss, vi hade ju så kul”…

Mobilbild. Kom tillbaks och lek!! :)

Mobilbild. Kom tillbaks och lek!! 🙂

Uppdraget då? Njae, jag är inte helnöjd. Vill nog ha ihop några fler bilder för att kunna erbjuda mina vänner ett större urval. Men det får bli senare framåt hösten, när korna är borta från hagen. Eller så får jag ha med mig en bodyguard! Om någon är sugen på detta uppdrag så bara hör av er! 🙂

There are no comments