Fyrverkerifestivalen i Halmstad 2016

Fyrverkerifestivalen i Halmstad 2016

Årets fyrverkerifestival gick traditionsenligt av stapeln igår, sista helgen i augusti. Vet inte vilken gång i ordningen det var, som vi var där. Men, med en stor skillnad igår. Jag hade kamera OCH stativ med! Javisst! Förr har jag stått och tryckt kameran mot en stolpe eller ett träd. Eller försökt fota på frihand. Är ju helt värdelöst, jag vet! Dessutom hade jag i år gått upp och ställt mig uppåt Bastionen. Perfekt! Förutom att ännu mer vidvinkel inte hade suttit fel… Aldrig är man helt nöjd! Får väl hitta en ännu bättre plats till nästa år. Eller ett ordentligt vidvinkelobjektiv…

Fyrverkerifestival förresten… jag tycker nog att det är ett lite missvisande namn. Fyrverkerierna varar ju i några få minuter av det 2,5 timmar långa programmet där ett flertal orkestrar och körer medverkar. Dock är det ju fyrverkerierna som är kulmen på kvällen och som såklart lockar den största publiken. Ja vi var ju inte heller på plats helt från start… Georg Friedrich Händel komponerade ”Music for the Royal Fireworks” år 1789. Mäktigt!

Här är några bilder från kvällen. Fotade MED stativ! 🙂 Förresten så får jag nog ändra min header på bloggen. Detta är väl inte naturfotografi precis! Men roligt att fota är det iallafall! 🙂
Klicka upp bilderna och bläddra med pilarna.

There are no comments