Månadens bild ~ Juli

Månadens bild ~ Juli

Kvällen kommer. Vinden mojnar, daggen lägger sig. Alla dofter blir mer intensiva. Blå timmen är här. Den lilla haren sitter blick stilla ute på fältet i hopp om att bli alldeles osynlig. Lugnet lägger sig över naturen.

Lugn har dock denna vecka på jobbet verkligen inte varit… Jo, jobbmässigt lugn men absolut inte känslomässigt. Har både sett fram emot, och bävat för, denna vecka. Den sista på min nuvarande arbetsplats. Jag som oftast har alla känslor utanpå har emellanåt känt mig som i en centrifug och verkligen pendlat mellan skratt och gråt… En mycket speciell vecka! Efter tretton år har jag fått chans att göra en omstart i arbetslivet. Alltså, när man är närmare 50 än 40 är det inte helt självklart att få ett nytt jobb över huvud taget. Känner mig otroligt glad och tacksam. Men tretton år… Då kan man ju sina arbetsuppgifter fullt ut, alla rutiner och alla regler, även de oskrivna… Man hör på stegen vem som snart passerar ens dörr. Man ser på långt håll vem som har en dålig dag. Man vet vem man kan gå in till, stänga dörren och prata förtroligt med. Och vem man inte kan göra det med…  Nu när jag snart börjar på en ny arbetsplats börjar jag om på noll igen. Har ingen vetskap alls om alla oskrivna regler. Och det ska bli otroligt spännande!!

There are no comments