Månadens bild ~ Juni

Månadens bild ~ Juni

Brytningstid. Dag blir kväll, oro blir stillhet, land blir hav… Ljus blir mörker.

En bild fotograferad den 21 juni, dagen för sommarsolståndet. När vi är som allra närmast solen. Mitt i brytningstiden. Och varför inträffar då detta alldeles i början av sommaren, borde det inte vara i mitten….. Jag hade i alla fall planerat att göra en fotorunda till ”min” strand just denna kväll, ville föreviga detta magiska datum. Är glad att det blev en så vacker kväll, en kväll som aldrig ville mörkna ordentligt, och jag ville aldrig sluta fotografera!

Själv är jag också mitt i en brytningstid. Jag kommer att tänka på vad jag och mannen brukade säga när vi väntade våra barn; ”anledningen till att man är gravid i 9 månader är att man ska hinna vänja sig vid tanken på att faktiskt bli förälder…” Nej jag vet att det inte är helt jämförbart. Att bli förälder är ofantligt mycket större än att få ett nytt jobb. Men de här tre månadernas uppsägningstid behövs för att faktiskt låta det sjunka in, att tretton år på mitt nuvarande arbete mycket snart är slut, att efter semestern är det dags att börja på en ny arbetsplats, dessutom ett ställe som faktiskt var nummer ett på min ”önskelista” och ett arbete som jag faktiskt inte till hundra procent är helt kvalificerad för. Ännu! Och med det vill jag ha sagt, att ingenting är omöjligt, och bara man vill någonting tillräckligt starkt så går det oftast vägen!

There are no comments