Månadens bild ~ Mars

Månadens bild ~ Mars

Blåsippan ute i backarna står…

Det spelar ingen roll hur många sippebilder jag har. När de börjar titta upp måste jag fotografera dem. År efter år. Det hör liksom till. Först de söta små blå. Sedan de underbara vita. Våren är en underbar tid och jag försvinner in i macrobubblan så fort jag får tillfälle.

Bilden ovan är fotograferad förra helgen. Jag har ett blåsippeställe som jag är otroligt rädd om och helst inte avslöjar för någon. Där har funnits gott om blåsippor genom åren, men nu är det väldigt få kvar. Flera gånger har har sett att tuvor har grävts upp. Blir lika arg varje gång!

Förra helgen när jag var där såg det glädjande nog väldigt lovande ut. Flera fina blåsippetuvor på väg upp. Tänkte att det blir perfekt till nästa helg, och värmen som var igår gjorde säkert gott. Begav mig dit nu idag igen. Och jag blev riktigt ledsen. Det såg helt skövlat ut. Knappt några sippor alls. Såg dock inga grävspår. Vet inte om någon varit och plockat, något djur ätit dem (nää knappast väl) eller om någon verkligen varit framme med spaden.

Såhär bedrövad blev jag… Så himla ledsamt!!

 

Värd att bevara!

There are no comments