Månadens bild ~ September

Månadens bild ~ September

I am a Rock. I am an Island.

Denna gång, när jag svänger ner på strandparkeringen, är mitt behov av havet extremt stort. Har känt det i flera dagar, att det var alltför länge sedan jag var där. Himlen är mulen, men det gör mig inget alls. Även mitt humör går i moll, så det passar bara bra.

Bilder och musik… Den där sången dök upp som från ingenstans ett par dagar tidigare, och spelar fortfarande i mitt huvud när jag kommer ner på stranden. Vet exakt vilken sorts bild jag är ute efter.  Och där är den, stenen. Ett par exponeringar, så är bilden klar. Hade kunnat packa ihop och åka hemåt igen efter tio minuter. Men såklart blir det en liten vandring på stranden och ytterligare några bilder. I takt med att mörkret faller blir slutartiderna längre och längre, och med blicken och kameran följer jag de idag väldigt stillsamma vågorna som sakta rullar mot land, mina axlar sjunker ner mer och mer, och sinnet blir lite lättare.

Tror att det är mer och mer så, att jag försöker göra bilder som avspeglar mitt humör och min sinnesstämning. En av de första fotolärarna jag haft sa att han kunde se i ens bilder vilken sorts person man var. Ligger säkert mycket i det. Bilder som inte är personliga, kan såklart vara vackra, talande och intressanta ändå. Men inte riktigt på samma vis.

Det finns många fotografer jag följer, vars bilder jag tycker mycket om. Många av dem har väldigt utpräglade fotostilar. Ofta vet man vem fotografen är redan när man ser bilden. Och det är ju då det börjar bli riktigt intressant, särskilt om bilderna dessutom förmedlar en känsla, en doft, en stämning. En sinnesstämning.

I am a Rock. I am an Island.
~Paul Simon.

 

There are no comments