Norrsken över Tylösand

Norrsken över Tylösand

Aurora Borealis, nordlig morgonrodnad. Det vackra gröna himlafenomen som kan uppstå vid de norra delarna av planeten.

Jag har länge haft en liten dröm om att lyckas fotografera norrsken här ”på hemmaplan”. Att få SE norrsken här hemma, med blotta ögat, lär få vara en dröm som jag inser knappast kommer att gå i uppfyllelse. Fotografera norrsken är en helt annan sak, eftersom kamerans sensor kan fånga upp så mycket mer ljus och färger än vad våra ögon klarar av att se.

Så, när det plingade till i mina norrskensappar häromkvällen begav jag och mannen oss ut. Först åkte vi till vanliga stranden och riggade upp kameran in mot stan. Men fast vi var en dryg mil från centrum störde ljuset därifrån alldeles för mycket. Insåg att vi måste ha stan ”i ryggen” och åkte ut till Tylösand.

Redan när vi närmade oss havet såg vi liksom ett ljusgrått stråk på himlen. Insåg att jo, det skulle kunna vara norrsken, riggade upp kameran och tog en snabb bild. Och jovisst, på sensorn var det grönt!! L Y C K A!! Vilken känsla!! Och faktum är att det inte är så väldigt sällsynt att kunna fotografera norrsken här i Halland. Kommer definitivt att ge mig ut och jaga det gröna skenet fler gånger!

I förgrunden ses det vackra livräddartornet, ritat av White Arkitekter i Halmstad.

There are no comments