Årskrönika 2017

Årskrönika 2017

Nu har det blivit dags att ta upp den här traditionen igen, det är två år sedan sist jag gjorde en årskrönika men det är verkligen ett roligt sätt att se vad som faktiskt blivit fotograferat under året som gått. Kan i alla fall konstatera två saker. För det första; första halvåret var mycket mer intressant än andra halvåret. Och för det andra, jag tar betydligt färre bilder än vanligt. För några år sedan kunde jag komma hem med flera hundra bilder efter en fotorunda, nu är det betydligt färre. Det är väl ett sätt att utvecklas antar jag! Och på tal om utveckling så ser jag nu verkligen när jag rotar i mina fotomappar, att mina bilder hela tiden blir mera mörka och mystiska. Blir spännande att se vad som händer under 2018…

Har försökt hitta bilder som jag inte publicerat någonstans tidigare och har nästan lyckats..

Januari

Vi börjar med en bild här överst, som jag faktiskt upptäckte idag när jag skulle leta bilder till denna krönika. Var väldigt tveksam till den först men nu gillar jag den mer och mer. Och det känns bra att börja med min älskade strand!

En fotorunda med mannen till Skedala blev det också i slutet på januari. Både skarpt och suddigt som vanligt!

Februari

I februari åkte jag på fotoresa till Cornwall. En otroligt lyckad resa på alla sätt. Åkte med Wild Nature och Patrik Larsson. När Patrik är arrangör så kan man vara säker på att det blir bra! Har många roliga minnen från denna resa och många bilder såklart! Denna bild är från resans sista kväll då vi åkte tillbaka till ett favoritställe där vi varit en gång tidigare, Godrevy, men nu var det högvatten när vi kom och såg därmed helt annorlunda ut. Så mäktigt!

Mars

Ja vad ska man säga… När våren kommer måste jag bara ut med macrot och fota små blå- vit- och backsippor. Oavsett hur många sådana bilder jag redan har! Det går inte att låta bli. Men jag blev så ledsen när jag såg att man grävt upp blåsippstuvor vid mitt ställe! Trist!

April

I april var det dags för nästa fotoresa. En resa jag skulle gjort i höstas men tråkiga omständigheter med min mamma (som nu mår fint igen!) gjorde att jag tvingades avboka då. Men nu skulle det bli av, med helt andra reskompisar! Även denna resa var väldigt lyckad. När man står längst ut på Grenen en tidig morgon när det där magiska ljuset kommer, och ser vågorna från Skagerrak och Kattegatt rulla in och möta varann, då mår man fantastiskt bra!

Maj

Fotoresorna avlöste varann och i maj var vi ett gäng tjejer som mötte upp i underbara Kinnekulle för en långhelg i fotots tecken. Men även grillen, vinet, skrattet, lite shoppande… Och vi prickade in ramslökens blomning helt perfekt! Åh vad det luktade lök i bilen när vi var på väg hem efter att bokstavligen vältrat oss i dessa ramslöksfält! Så himla kul vi hade! Både gamla och nya bekantskaper för mig och vi blev ett jättehärligt gäng! En långhelg att leva länge på. TACK tjejer!! ♥

Juni

Sommartid är väl inte min favoritperiod när det gäller att fotografera. Men några strandrundor blir det ju såklart! Här hemmavid brukar jag alternera mellan fyra olika stränder inom ett område på ca 5 km, alla stränder har sin särskilda karaktär och nu har jag spenderat så många timmar här att jag vet exakt vilken strand som passar bäst för den sorts bild jag vill ha. Här är det Påarpsstranden, som har bäst utsikt åt nordväst. Tyvärr med Halmstads hamninlopp där i horisonten men det kan man ju stå ut med när man bjuds på en sådan här himmel!

Juli

Tall Ships Races besökte Halmstad. Oj vilken folkfest det blev! Förra gången evenemanget var i stan var 2011 då vi var målhamn, nu i somras var vi starthamn. Detta var dagar som präglade hela staden, och vi åkte in och promenerade utmed kajerna varje dag skeppen var här. Här ses Shabab Oman II från just Oman, med en besättning som var otroligt vänliga och stolta över sitt fina skepp.

Augusti

Mullsjö. Får väl erkänna att jag varit väldigt tveksam till att åka på denna fotovecka de sista åren. Men så tänker jag, att anmäla sig kan man ju alltid! För säkerhets skull liksom. Det blir liksom fullbokat på 10 minuter. Sedan när det blir dags att betala in anmälningsavgiften, då är det ju verkligen dags att bestämma sig för om man ska åka igen eller inte. Och då tänker jag att här hemma, här åker jag ju till samma fotoplatser hela tiden. Det finns klara fördelar med att återvända. Och så börjar jag längta efter Fiskdammarna och Trollsjön. Dessutom är det ju Anders Geidemark som håller i trådarna och då vet man att veckan blir suverän! Och så får man träffa gamla och nya goa fotovänner. Och göra det man tycker är allra roligast under en hel vecka. Grotta in sig i fotobubblan. Bli påmind om att det faktiskt finns andra format och att jag borde fota mer i svart-vitt. Ja, jag lär återvända fler gånger! 🙂

September

Säga vad man vill om vår gamla berberishäck. Många gånger har jag svurit över den. Särskilt när den ska klippas. Men, många fina bilder har det faktiskt blivit! Här hittade jag en liten nyckelpiga som klättrade omkring. På min förra blogg gjorde jag ”veckans bild” under tre år och då räddade vår trädgård, och berberishäcken, mig många gånger.
Även en strandrunda blev det i september, en mulen sådan. Precis som jag ville denna gång!

Oktober

Många gånger har jag sett de där bautastenarna uppe på höjden alldeles i närheten av där vi bor. Och tänkt att när det ser ut att bli en riktigt dramatisk kvällshimmel, då ska jag försöka ta mig dit och ta några bilder. Men jag blev ganska besviken. Stenarna stod väldigt utspritt och för att få den allra vackraste himlen, ja då fick jag ett samhälle och en väg mitt i bilden. Dock är det häftigt att gå runt på historisk mark och känna historiens vingslag, och låta fantasin skena iväg. Känner att jag har alldeles för dålig koll på de historiska platserna här omkring. Dags att ändra på det under nästa år!

November

Förutom att jag råkade tacka ja till ett ”mission impossible” då min kör behövde lite nya bilder, blev det endast en enda fotorunda. En sväng till stranden som var full av skum för att det blåst i flera dagar. Så, då blir det väl en bild därifrån! Och körbilderna blev riktigt bra!

December

Avslutar min krönika med en riktig smällkaramell. I början av december plingade det till i alla mina norrskensappar! Det fanns chans att se norrsken ända här nere i södern. Och, en snabb koll ut genom fönstret visade att det faktiskt var stjärnklart! Släpade med mig mannen och for ut till Tylösand. Där har jag fotat norrsken en gång tidigare, för drygt ett år sedan. Liksom den gången syntes det inget alls med blotta ögat, men en snabb testbild åt norr gav svaret på kamerans display! Japp, en strimma grönt på himlen! Tänk att man kan bli så löjligt glad över att fånga norrsken på bild fast det är så ynkligt lite! Kan tänka mig hur det måste vara att verkligen uppleva ett färgsprakande norrsken som fyller upp hela himlen! Något som står på min önskelista och kanske det uppfylls under 2018, vem vet!
Och, om jag inte såhär årets sista dagar får till något som kan bli Månadens bild, då får dessa norrskensbilder även vara december månads bilder!

Gott Nytt År och må gott! 🙂

 

There are no comments

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.