Årskrönika 2020

Årskrönika 2020

Alltså, är det egentligen ett år att göra en krönika om, är 2020 ett år att minnas överhuvudtaget?

Ja det kan man verkligen fråga sig. Året då vi skulle åkt till Stockholm på fotomässa, åkt på olika fototräffar och festivaler, och dessutom en efterlängtad bokad fotoresa till Yttre Hebriderna. 2020, året då allt ställdes på paus och vi tvingades ställa om och tänka i nya banor. Vi lärde oss att umgås på distans, jobba hemifrån och istället mötas via Teams, Zoom och andra portaler. Samtidigt såg vi hur kreativiteten sprudlade på många håll och man tog till nya grepp för att kunna hålla företag igång etc.

En positiv sak på fotofronten var att min planerade workshop på Öland – Att skapa en bildserie – INTE ställdes in. Det gick alldeles utmärkt att sitta glest i en konferenslokal, och att fota tillsammans utomhus med stora avstånd, ja det gör man ju ändå…

Har funderat på om det ens är lönt att göra en årskrönika, har ju verkligen inte rest och fotat så mycket i år som jag brukar. Förutom två roadtrips i somras, en utan och en med kamera, har fotoresorna mest blivit hemomkring, neråt havet och även lite inåt landet till de fina sjöar vi har här i närheten. Alltså blir årets krönika lite annorlunda, nämligen 12 bilder från min kära kuststräcka, Laxvik ~ Påarp med omnejd. Varför inte, liksom! Blir aldrig klar med denna strand, kan ständigt återvända och hitta nya motiv. Men om jag får önska, lite frost och snö som variation kanske! Nu ser ju bilderna ut att vara fotograferade när som helst, det är bara jag som vet att det verkligen är en bild per månad. Eller, lite fusk är det, juli saknar bild. Det är inte min fotomånad alls. Så en månad har istället fått bidra med två bilder.

Alltså ~ Välkommen till Laxvik! ♥ Klicka upp första bilden och bläddra med pilarna.  

There are no comments

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.