Att tvinga sig ut ur hjulspåren…

Att tvinga sig ut ur hjulspåren…

…är så himla nyttigt. Ändå behövs det ofta en liten push åt ett annat håll…

Har varit på fotoworkshop! En väldigt efterlängtad sådan. I dessa tider när det mesta annat kul blir inställt, då blev denna faktiskt av. På Öland var vi, i regi av Zoom Fotoresor och ledare var Patrik Larsson och Roine Magnusson. Har varit iväg med Patrik ett par gånger förut och man vet att det blir alltid bra! Patrik är en av de mest pedagogiska fotolärare jag träffat. Roine var en ny trevlig bekantskap för mig och de kompletterade varandra helt suveränt. Dessutom var vår grupp som sådan på en ganska hög nivå och det märktes att de flesta hade fotograferat ganska länge, och var helt självgående som fotografer, vilket gjorde att vi fick se en väldigt massa fina bilder, och jag kom hem full av ny inspiration! Flera fullskrivna sidor i mitt block dessutom. Jättekul!

Som om inte detta var nog, fick jag återse flera gamla goa fotokompisar igen. Så blir det när Patrik har kurs, man återkommer… 🙂

Om det nu är någon som läser detta, som har denna workshop framför sig, ska jag inte avslöja för mycket! Men tror ni att det blir typiska Öländska motiv, då tror ni fel! Inga väderkvarnar eller fyrar så långt ögat kunde nå förutom de vi passerade till och från våra fotoställen. Nej, vi kom istället till lite mindre kända platser vilket enligt min mening gjorde det så mycket roligare. Och svårare! Andra morgonens ställe gav mig nästan panik, platsen upplevde jag helt ogripbar och jag var tvungen att sätta upp rejäla ramar för mig själv för att över huvud taget kunna åstadkomma något alls. Vilket kanske var precis rätt, för det är just därifrån dessa bilder kommer.

”Att skapa en bildserie”. Bilder som inte ska vara fristående, utan samspela med varandra.

Bilderna går att klicka upp i större format, men ska egentligen betraktas tillsammans. 

There is 1 comment


Post a new comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.