En ledig måndag

En ledig måndag

Hur ofta är man egentligen helt ledig utan några planer alls? En ego-dag helt utan måsten…

En sådan dag hade jag idag. Och eftersom två av mina väder-appar visade perfekta förhållanden över Söderåsen beslutade jag mig för att möta morgonsolen uppe på Kopparhatten… En fullständigt sönderfotad plats och en av Skånes mesta fotospots, men ändå… Det skulle regna på morgonen men spricka upp lagom till soluppgången, och alla naturfotografer vet ju att när det spricker upp efter ett regn kan det bli helt magiskt. Alltså, upp i ottan och så en dryg timmes bilkörning söderut.

Det var svart som i en kolsäck när jag körde hemifrån, men inget regn. I övrigt hade jag ju ingen koll alls på hur himlen såg ut men hoppades på det där uppsprickande, och så en maffig rosalila färgsymfoni över morgonhimlen såklart. Hmmm så fel jag fick! Såhär blev det. Försökte fota utan att få med de där grenarna som sticker in från vänster men jag ville inte riskera livet, så de får vara med…

Under tiden jag stod där och konstaterade att bättre än såhär blir det inte, kom ett yngre par gående upp på utsiktsplatån bakom mig. Efter någon minut sa mannen: ”Jaha, vad väntar vi på??” Ja det kunde man verkligen fråga sig haha! Förklarade att jag haft stora förhoppningar på en magisk morgon men så blev det alltså inte!

Istället riktade jag kameran åt andra hållet och lekte loss ordentligt. I bakhuvudet hade jag det vi jobbat med på Ölandskursen; att tänka i flera bilder, jobba med projekt. Här är några andra (av mååånga) bilder från morgonen och dessa tycker jag funkar alldeles perfekt tillsammans: (bilderna går att klicka upp i större format)

Efter detta körde jag till Osbecks bokskogar och där blev det ännu fler bilder. Men mer om det en annan gång! Och jo, himlen sprack upp till slut, men från fel håll… Synd att inte mina appar är så smarta så de kan visa det! 🙂

 

There are no comments

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.