In i dimman

In i dimman

Har haft har en av mina värsta fotosvackor någonsin. Och jag vet exakt varför.

Ett par olika händelser senaste tiden som gjort att mitt humör gått i moll ovanligt länge. Jag är ju en äkta ”humörmänniska” och därmed kanske denna svacka blev djupare än vanligt. Fotolusten har varit som bortblåst. Inte ens den där fotohelgen på den norska naturfotofestivalen kunde råda bot. Brukar alltid ha några roliga måste-testa-idéer med mig hem från en sådan fotohelg. Inte denna gång.

Vanligtvis, när jag hamnar i en sådan här fotosvacka, brukar jag ”sitta lugnt i båten” helt förvissad om att det förr eller senare vänder uppåt igen. Så icke denna gång. Har t o m tänkt att OM jag inte får tillbaka fotolusten så får det väl vara så. Har inte brytt mig. Tänkt att då får jag väl börja virka eller måla eller nåt. Kvittar väl vilket. Jag fotar ju för min skull och känner jag inte för det så ska jag låta bli. Punkt.

Men lite hopp finns det. Kände det tydligt igår. Det finns ett fotoväder jag har väldigt svårt att motstå. Dimma! Underbart tjock dimma vällde in igår, en ledig söndag, och minsann så tog jag kameran och begav mig ut. Tänkte mig skogen först men det slutade ju som alltid med att jag åkte ut åt kusten till. Inte min vanliga strand utan lite mer söderut.

 

Saknade lite längre brännvidd när jag fick syn på detta gänget som stod fint och speglade sig. Kunde inte ens se genom dimman vilken sort det var. Vanliga grågäss eller tranor rentav. Kan väl låtsas att det är tranor!

Som ett sydländskt hallgolv. Eller smält vaniljglass med chokladsås.

Här hade jag tänkt skriva något djupt om att ibland tar livet slut fast hjälp finns inom räckhåll men…

Underbart stilla.

Och så funderar jag på varför jag alltid fotar skogsvägar på samma sätt…

När jag ändå var ute och körde tog jag en sväng om mitt blåsippsställe. Visserligen är årets vår väldigt sen men man vet ju aldrig. Och bara det faktum att jag spanar blåsippor gör ju att ja, jag är nog på väg upp ur min fotosvacka! Lägger ut den enda vårblomma jag hittade, trots skärpa på fel ställe! Ska inte titta snett genom sökaren nästa gång…

There are 8 comments

 1. Per

  Tycker det ser ut som du är på väg ut ur fotosvackan, läckra bilder.
  Själv har jag inte tagit i kameran på månader men det beror inte på inspirationsbrist mer att jag inte har tid ens när jag är ledig, eller så är orken slut när jag gjort mina ”måsten”. Men det blir nog bättre hoppas jag, inte så bråttom heller som vintern ser ut här uppe. 🙂

  • ulrikaarnell

   Tack Per! Känner ju igen det där också. Stress och tidsbrist är kreativitetens värsta fiende. Men tids nog kommer nog vår fototid igen! 🙂

 2. micke p

  inte fan ska du sluta plåta. några av dessa bilder är bland de som mest fångar mitt intresse, påminner om engelskt landskapsmåleri. bilden på fåglarna, det spelar ingen som helst roll vad det är för fåglar, det är en bra bild. gillar din beskärning. och man ska alltid plåta för sin egen skull, aldrig för att tillfredsställa andra. om du kommer ur en svacka med sådana bilder som du visar här så har den inte varit onödig. tror att alla kreativa människor bör ha svackor emellanåt, tid att fråga sig vad f.. är det jag håller på med och varför. det gör oss starkare och bättre. så sluta inte plåta. prova andra motivområden kanske. själv kan jag inte ta en bra naturbild om du så hotar mig med pistol. och då är det ju en jävla tur att det finns andra fotografer som kan det. som du.

  • ulrikaarnell

   Men TACK snälla!! Hade varit lite kul att dra ut dig på en naturfotosväng och se vad det blev av det. 🙂 Ja kreativitet och inspiration går upp och ner, det har man ju helt klart lärt sig genom åren. Kul att du nämner beskärningen, börjar medvetet gå ur de där 2×3 och 3×4 formaten och testa lite 1×2 och annat. En del i utvecklingen kanske! 🙂

 3. Magnus Reneflot

  Flotte bilder, spesielt bildet med smelt vanilje glass, et kunstverk. Om du føler at du har fotosvaka, gleder jeg meg til å se resultatene når du blir FRISK igjen, det må bli helt spesielt.
  God påske

  • ulrikaarnell

   Magnus! Välkommen hit! Ja den där glassbilden är väl lite av en Magnus-bild kanske 🙂
   Tusen tack för fin kommentar och God Påsk på dig också! 🙂

 4. Brita

  Ulrika! Ibland känns det just som du beskriver. Ibland ser man orsak, ibland bara blir det. Det finns alltid en ljusning, men man måste låta känslan komma, går inte att tvinga fram lusten. Skönt att du hittat en liten gnista, det ger sig. Ha det gott!

  • ulrikaarnell

   Så sanna ord, tack Brita, du sätter precis pränt på hur det är. Ja tids nog går kameran nog varm igen. Ha det fint du också! 🙂


Post a new comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.