Ljuvliga lilla Lou ♥

Ljuvliga lilla Lou ♥

Shhh…. väck inte den bebis som sover…

Alltså, jag har länge velat prova på att göra en ”newborn”-fotografering med en pytteliten bebis som sover stenhårt genom hela fotograferingen och som man kan vrida och vända på (med största försiktighet förstås, hade INTE tänkt försöka mig på sådana där vila-hakan-i-händerna positioner!) och få sådana där urgulliga bilder… Gör en bildgoogling på ”newborn photography” så ser ni precis hur jag menar!

När så fina Jennie på jobbet blev gravid, såg jag förstås min chans… Man vet förstås aldrig, det är så mycket som ska funka med amning och annat de där första veckorna, man ska ju lära känna en helt ny liten individ med dess vanor och humör. Men OM allt funkade så ville jag hemskt gärna testa. Och när lilla Lou var tre veckor blev jag hembjuden till Jennie och Hampus fantastiskt fina hem. Säg bara till om jag ska göra ett hemma – hos – reportage!! 🙂 Jättemysigt! Men nu var det Lou som skulle fotograferas och jag fick snabbt konstaterat att de bildidéer jag hade, kunde jag bara slänga all världens väg. För jag lärde mig framför allt en sak under denna fotografering, och det var att tre veckor är alldeles för gammalt för denna sortens bilder! Här hade vi en liten tjej som minsann ville vara med under hela fotograferingen! Men till sist somnade hon en stund ändå, och då fick vi bilden här ovan. Det närmaste jag kom min ursprungliga idé! 🙂

Bildredigering är ju väldigt roligt och man kan få till en hel massa olika stämningar och effekter. Jag började med att redigera en bild i sex olika varianter så fick Jennie och Hampus välja. De fastnade för en ljus omättad variant som jag själv är väldigt förtjust i, det blir en mjuk och fin lite gammaldags känsla i bilderna.

TACK till Jennie, Hampus och lilla Lou för en jätterolig förmiddag! ♥

Klicka på första bilden och bläddra med pilarna!

There are no comments

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.