Månadens bild ~ Januari

Månadens bild ~ Januari

Nytt år – nya möjligheter…

…nja, sådär klämkäck och hurtfrisk brukar jag väl inte vara precis! Snarare mer åt det realistiska hållet. Fast visst borde man väl vara optimistisk. Är glaset halvfullt eller halvtomt… Men är det inte så att ett nytt år just innebär nya möjligheter. Ett bra tillfälle att vända blad och reflektera lite extra över tillvaron. Även fast det ju är så att ”imorgon är första dagen på resten av ditt liv” oavsett vad det egentligen står för datum i kalendern.

Jag började i alla fall just idag fundera över om jag verkligen ska fortsätta med ”Månadens bild”. Fram till alldeles nyss var det helt självklart att jag verkligen skulle göra det. Men jag har reflekterat en stund.  Funderat över alternativen. Börja med ”Veckans bild” igen? Nej, det känner jag mig färdig med! Fast mååånga bilder blev det ju under de tre år jag höll på. Lägga ner helt då? Nej, det är ändå ett alldeles utomordentligt bra sätt att hålla igång mitt fotograferande tycker jag. Är det betungande, och tar en massa tid? Nej, verkligen inte! Minst en fotorunda i månaden vill jag ju absolut komma ut på, och är det så att man nu måste ha ett syfte med det, mer än att det är roligt, avkopplande, meditativt, ger friskt syre i lungorna, ny energi, axlarna sjunker ner osv osv… så måste jag ju ha ihop material till nya månadens bilder! Sagt och gjort, så får det bli!

There are no comments

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.