Månadens bild ~ Januari

Månadens bild ~ Januari

Att fortsätta eller inte fortsätta med månadens bild – det är frågan…

Nej, jag har faktiskt ett helt självklart svar på den frågan. Tvekade lite förra året. Och har väl tvekat under årets lopp också. Har tyckt att det inte hänt så mycket på fotofronten, jag har varit ute ganska sällan, mina bilder är bara samma upprepningar hela tiden, jag har inget nytt intressant att visa upp…

Men jag vet ju precis att det är såhär det är. Har ju fotograferat i närapå hela mitt liv. Inte går det väl som på räls hela tiden! Man måste jobba lite också. Inspirationen kommer ju sällan av sig själv och knackar en på axeln. Nej man måste locka den till sig, och det finns en massa bra sätt att göra det på. Titta på andra fotografers bilder, gå på utställningar (inte bara foto!), lyssna på musik, gå på konserter, läsa böcker (inte bara foto!), gå på kurser och workshops…

Nu skulle jag ju kunna sitta här och skriva att I ÅR MINSANN, då ska jag lyfta mitt fotograferande flera snäpp, jag ska verkligen sätta upp mål med mitt fotande, jag ska gå på nya kurser, jobba mer för att få ställa ut och försöka sälja osv osv… Men nej. Det jag däremot ska göra, är att komma ihåg att inte ta detta på så stort allvar. En bild är bara en bild och det finns tusentals fotografer som är bättre än jag (hur man nu definierar det…)

I år ska jag komma ihåg att jag fotograferar för att det är världens bästa avkoppling och tankerensning. Både ute med kameran och inne vid datorn. Och ett nytt år med Månadens Bild, ja så får det bli!

 

 

 

There are no comments

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.