Månadens bild ~ Juli

Månadens bild ~ Juli

Blodmånefotograferingen som kom av sig…

Allt var riggat och klart. Jag hade till och med övat kvällen före, här uppe på lilla kullen en liten bit ifrån vårt hus, för att vara säker på att jag hade koll på inställningarna. Jag hade även en bra bildidé, något som inte händer särskilt ofta, jag fotograferar ju annars mest spontant och på känsla… Min tanke var att under kvällens gång ta en serie exponeringar, säg kanske 10 stycken, och sedan slå ihop dem i Photoshop. Så att man liksom såg månens vandring ut över havet. Jag hade full koll på var månen skulle stiga upp över horisonten i förhållande till var vi satt. Och vi satt ju på den mest perfekta platsen på hela strandremsan. Behövde bara ha koll på när nästa exponering skulle ske, och så INTE rubba stativet!

Hela familjen åkte ner till stranden. Man, döttrar och dotters pojkvän. I två bilar, de vet ju hur mamma är… 🙂 Inledde med ett kvällsdopp såklart, jag badade snabbt med ungdomarna medans mannen var snäll och passade fotoryggan. Sedan byttes vi av och han snorklade en stund borta vid klipporna. Nya dyklampan skulle testas. Kul att höra förbipasserande undra vad sjutton det var som lyste under vattnet därborta… ”det är mannen som snorklar”… glada skratt 🙂

Men de där molnen, kan de inte bara flytta sig… Mycket folk var på stranden och badade och picknickade och det hade nog till stor del med det förväntade månskådespelet att göra, men även förstås att kvällen var varm och helt underbar. Mer folk kom promenerades allt eftersom kvällen mörknade. Men molnen satt som fastspikade på himlen och vägrade flytta på sig! Tyckte den där molnbanken tätnade dessutom. En tjock kant som följde horisonten och låg en bit uppåt himlen. Som ett hån mot alla oss som förberett oss. Längre upp på himlen var det helt klart och kvällarna så långt tillbaka man kunde minnas hade varit helt perfekta. Utom just ikväll!

Även i mitt facebookflöde var det irriterat… ”jäkla moln hos mig, hur har ni det”…. Ändå lite tröst i eländet, att man kan vara irriterade tillsammans! Jag önskade ändå förstås att någon skulle få fina bilder att publicera så att man skulle få se hur han såg ut, den där rackarns mångubben som retfullt tryckte där bakom molnen! Och jodå, några kompisar på Gotland skulle visa sig få helt underbara bilder! Kul att se! Mitt bildresultat från kvällen ses här ovan. Ett gäng som varit och badat och picknickat på stranden och nu var på väg hem i natten. Så mörkt var det att de tände mobilernas lampor för att se vägen till spången upp från stranden. Bilden är ganska uppljusad och brusreduserad.

Det blir inte alltid som man tänkt sig… men kan bli ganska bra ändå!

 

 

 

There are no comments

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.