Månadens bild ~ Juni

Månadens bild ~ Juni

Himlen, havet, vinden, ljuset.

”Back to basics” kändes det som, den där kvällen för några veckor sedan när jag, för vilken gång i ordningen är omöjligt att ens gissa, gick på stranden med min kamera. Strandbilder på sommaren händer heller inte så ofta. På sommaren är där ju fullt av grillande badande människor och såklart ska det få vara det! Då kan jag fota någon annanstans. Men just den här kvällen åkte jag ändå ner då det var lite kyligare och ganska blåsigt. Vilket ger fina vågor!

”Back to basics” därför att jag hade inte fotograferat alls så länge med systemkamera förrän jag började experimentera med att panorera vågor. I maj i år firade jag 10 år med systemkamera. Med kamera i hand – sisådär drygt 40 år – men det ska vi inte gå in på nu! Det är ändå tiden med systemkameran som liksom räknas. Då började mitt fotograferande lite mer på riktigt.

”Back to basics” därför att just denna kväll fick jag en stark känsla av hur det var när allt började. När jag på allvar började laborera med slutartider för att få olika effekt på vattnet. Aha-upplevelsen när jag lärde mig att bländare 22 ger fina strålar på solen. Hur fantastiskt roligt det var och vips hade flera timmar bara försvunnit. Hur ens tankar efter ett tag börjar vandra fritt när man befinner sig i fotobubblan. De ofattbara tankarna på att SD nu passerat 20% – kan bara inte förstå det – de tankarna ersätts på stranden väldigt lätt av att detta är samma vatten som dinosaurierna drack och så vidare… Människan och naturen. Naturen struntar fullständigt i oss människor, som vandrat på jorden en försvinnande kort tid. Naturen gör alltid som den vill och vi människor har bara att anpassa oss.

”Back to basics”, tillbaka till där himmel, hav och strand förenas. Kommer nog aldrig att sluta föreviga dessa ögonblick!

There are no comments

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.