Månadens bild – Maj

Månadens bild – Maj

Så skir som en dröm…

Som en dröm, ja. Har det verkligen varit maj eller har jag drömt? Hoppade kalendern direkt in i juli? Vad hände med tiden mellan hägg och syren, denna tid som är alldeles magisk och som man vill ska vara så länge som möjligt, den tiden var i år sisådär två dagar kändes det som…

Att maj inte varit sig riktigt lik kan vi väl vara helt överens om. Och liksom många andra har jag njutit i fulla drag av den goa värmen, utom i mitt lilla rum på jobbet där värmen slog rekord med 29,9 igår… Funkar ju inte att jobba då, men det är en helt annan diskussion…

Men i alla fall – jag är lite bekymrad över denna värme. Det är väl inte riktigt som det ska vara. Vädret blir mer och mer extremt hela tiden känns det som. Och innan man hurrar och gläds allt för mycket åt detta varma väder skulle jag vilja rekommendera en artikel jag hittade på nätet idag. Läs och begrunda. Mycket intressant. http://martinhedberg.se/vad-har-hant-med-lagom/ 

Frågan är ju då vad vi kan göra åt detta? Visst kan vi dra många små strån till stacken, men gör det någon nytta i det stora hela? Det kan jag inte svara på, men jag tror i alla fall att om vi alla generellt blir ännu mer medvetna om vad som händer på vår lilla planet, då är ett stort steg taget i rätt riktning. För det finns tyvärr fortfarande alldeles för många människor som inte bryr sig det minsta!

There are no comments

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.