Månadens bild ~ November

Månadens bild ~ November

Att åka ner till havet är som att köpa en lott. Men man förlorar aldrig. Nej, dessa lotter har vinst varje gång.

Spänningsmomentet då? Jo, det består ju i att man aldrig vet förutsättningarna på förhand. Under minuterna som hinner passera innan man kommer fram, funderar man på hur havet beter sig, om det är höga vågor eller kanske inga alls. Hur himlen ser ut har man förstås lite koll på redan när man är på väg, men ibland går ju solen ner ”i säck”, då ligger det en molnkant utmed horisonten och retar en. Då är det bara en liten vinstlott. För den allra högsta vinsten, då ska det vara rejäl fart på vågorna, men inte så mycket så att det bildas skum. Himlen ska ha fina moln som när solen går ner färgas allt mer i rosa och orange. I alla fall om jag får önska!

Alltså var det bara en liten vinstlott kvällen när denna bild togs. Havet var väldigt lugnt och så mycket färger på molnen blev det ju inte! Men den där molnformationen gillade jag. Och oavsett hur bilderna blir, är det alltid underbart att få andas lite havsluft, och låta blicken följa en obruten horisont medan tankarna börjar sväva fritt…

Om detta, och mycket mer, berättar jag i senaste avsnittet av podden ”Fotografen och landskapet. Finns att lyssna på HÄR eller där poddar finns!

There are no comments

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.