Månadens bild ~ November

Månadens bild ~ November

Äntligen kom det tillbaka – ljuset!

Just när november var på väg att gå till historien som en av de allra mest solfattigaste någonsin, någon nämnde 11 timmar i Halmstad totalt, så kom ljuset tillbaka under den sista helgen. Mannen och jag bryggde en kanna kaffe, åkte ner till stranden och bara njöt av solstrålarna. Tänk ändå vilket soldyrkande folk vi är! En massa folk var ute och promenerade och tog tillvara de där soltimmarna under eftermiddagen. När kaffet var slut närmade sig det där magiska ögonblicket när solen sjunker under horisonten, så då tog jag kamera och stativ och började fotografera. Kanske inte riktigt så länge som jag tänkt, min bästa fototid är ju just solnedgången och några timmar därefter, men då hade nog mannen tröttnat för länge sedan, tagit bilen och kört hem och jag hade fått promenera… Men några okej bilder blev det ändå. Gillar sådana här vilsamma less-is-more bilder, och ett vackert linjespel. Havet bjuder alltid på ett vackert skådespel oavsett väder.

Annars hade jag faktiskt en annan månadsbild klar. Från den totalt igenmulna helgen före. Den arbetsveckan hade varit extra jobbig, och när fredagen kom sa jag till kollegan att ”om det inte regnar i eftermiddag ska jag ta en kanna kaffe, kameran och bara åka ner till havet och sätta mig och glo, och rensa tankarna…” Hon förstod ju inte alls. Det är ju bara grått. Hur kan det finnas något att fotografera, kan det verkligen bli bra bilder… Jag förstår henne! Nej det är väl inte så lätt att hitta motiv när det bara är mulet. Men jag märkte något jag faktiskt inte hade en aning om. Efter tiden för solnedgång, då blir det faktiskt blå timmen trots gråväder! Fascinerande. När jag bläddrar bland den eftermiddagens bilder, går de från grå till gråblå och sedan riktigt blå. Minsann! Lägger in den bild jag först tänkt använda. Undrar vilken bild som är mest känsla i?

There are no comments

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.