Sagan om den lilla nyckelpigan

Sagan om den lilla nyckelpigan

Det var en gång en liten nyckelpiga, som en dag kände att hon höll på att få panik. Hon satt som insnärjd i ett nät och kunde inte komma loss.

 Men en dag blev måttet rågat, och hon fattade beslutet att åtminstone försöka!

När väl beslutet var fattat, kände hon det som att hon liksom fick fast mark under fötterna.

Men vad skulle hända nu? Ett tag funderade hon på att kasta sig rakt ut i det okända, ut på en helt annan bana än den gamla invanda…

Men så beslutade hon sig för att fortsätta på den gamla invanda vägen, den hon redan kände till. Men hon skulle söka sig till ett annat ställe!

Väl där, insåg hon att det var något helt annat än vad hon någonsin kunnat föreställa sig. Detta var verkligen flera mil från vad hon tänkt, trott och hoppats. Aldrig hade hon kunnat ana detta. Ja, faktum är att hon nästan kände sig lite lurad.

Efter en tid var det faktiskt som att en svart rullgardin drogs ner och hon föll ner i ett mörkt hål. Allt kändes som kaos. Hon visste varken ut eller in.

Det fanns stunder när hon kände sig helt osynlig, onyttig, oviktig. En belastning mer än en hjälp.

Ja det fanns faktiskt även stunder då hon beslöt att vända ryggen åt allt detta nya, och istället se om det fanns en väg tillbaka till det gamla invanda nätet och försöka snärja in sig i det igen.

Men så beslöt hon att ge detta nya lite mer tid. Och ta ett litet steg i taget…

Fortfarande är det mycket som känns helt upp och ner.

Men nu börjar det sakta men säkert kännas att det går lite mer åt rätt håll, och hon skulle nog kunna finna sin plats så småningom. Åtminstone vill hon väldigt gärna tro det..

Men än är det en lång väg kvar och sagan är inte slut…

 

There are no comments

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.